Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Adalékanyag-mentes táplálkozás |
|
2013.05.07. 21:24 |
Tejszínes krémsajt (alaprecept):
Egy nagy dobozos natúr joghurtot (kb. 50 dkg) összekeverünk 1 dl főzőtejszínnel és egy teáskanál sóval. Konyharuhába beleöntjük az egészet, összekötjük a széleit, és egy nagyobb lábasba/edénybe fakanálra akasztva lecsepegtetjük (kb 8 órát kell csepegnie). És kész is a sajt. A kész sajtot lehet ízesíteni például snidlinggel, zúzott fokhagymával, apróra vágott sonkával, piros paprikával. A variációk száma a fantáziánktól függ.
Szezámmagos hagymapástétom
3-4 fej vöröshagymát olajon diszteljünk meg 5-10 percig, majd kevés vízzel összeturmixoljuk. A végén belekeverünk sót és 1-2 evőkanál pirított szezámmagot (ami elhagyható, mert anélkül is finom). A boltban általában pirítatlant lehet kapni, amit otthon olaj nélkül serpenyőben fél perc alatt meg tudunk pirítani.
Mandulatej
10 dkg mandulát beáztatunk pár órára, majd 1 l vízzel összeturmixoljuk, a végén pedig leszűrjük. Mézzel, fahéjjal lehet ízesíteni. Nagyon finom mandulatejet kapunk így a bolti ár töredékéért.
|
Réka májas receptje |
|
2013.05.07. 21:16 |
Hozzávalók: 20-30 dkg csirkemáj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 szárzeller, 3-5 levél zsálya, 2-3 babérlevél, olívaolaj, ízesítésnek kevés alaplé, tengeri só, kevés bors
Elkészítés:
A májat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, lecsöpögtetjük. Egy közepes lábasban kevés olívaolajon tűzre tesszük. Lehet (!) már az elején is sózni, dinszteljük, amíg a levét elfövi.
A hagymát, szárzellert, zsályát nagyobb darabokra vágjuk – majd jól összepirítjuk a májjal és a babérral, kicsit sózhatjuk, borsozhatjuk is. Felöntjük kevés alaplével. Pár perc rotyogás után kész is.
Villával, esetleg mixerrel jól összetörjük. Fontos: a babért távolítsuk el!!!
Pirított kenyérfalatkákra kenjük.
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|