Ferencvárosi Születés: az Írisz Családi Kör oldala
Menü
 
Programjaink 2016-ban
 
Programjaink 2015-ben
 
Programjaink 2014-ben
 
Programjaink 2013-ban
 
Programjaink 2012-ben
 
Programjaink 2011-ben
 
Programjaink 2010-ben
 
Programjaink 2009-ben
 
SzületésHete2008
 
SzületésHete2007
 
Számláló
Indulás: 2008-02-11
 
Karácsonyi receptek

LEGFINOMABB RECEPTJEINK:

 

 

 

Kevert Tészta

 

ˇ        25 dkg margarint lassú tűzön megolvasztom, majd kihűtöm,

ˇ        tepsit (közepes nagyságú) kikenem margarinnal és belisztezem,

ˇ        3-4 dl tejben cukrot feloldok, ízlés szerinti mennyiségben

ˇ        1 sütőport liszttel + pici szódabikarbónával elkeverem,

ˇ        a langyos margarint hozzáöntöm a tejhez,

ˇ        hozzákeverem a sütőporos lisztet,

ˇ        lassan kb. 35 dkg lisztet hozzákeverünk úgy, hogy olyan jó sűrű palacsintatészta állagú legyen

ˇ        tepsibe öntöm,  gyümölccsel díszítem, cukrozom, ha kell . Amikor a tetejére gyümölcsöt teszek, akkor a gyümölcs alá kicsi búzadarát, vagy zabpehlyet is lehet tenni, hogy ne legyen "szappanos" a gyümölcs alatt.

ˇ        előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütöm,  kb. 10 perc után fóliát rakok rá, hogy a gyümölcs ne égjen meg,

ˇ        még  kb. 15-20 percig sütöm és kész.

 

A tésztába a liszt belekeverése előtt lehet rakni: fahéjat, kakaót, diót, mákot,  mazsolát, kókuszt,  csokidarabokat, kandírozott gyümölcsöt, stb. én még dinsztelt káposztát is tettem már bele. A tetejére szintén bármi tehető, csak fantázia  és ízlés kérdése . Ha a tésztát picit lágyabbra csináljuk, akkor a tetejére rakott bármi belesüllyed a tésztába. Olyat is csináltam már, hogy a fele tésztát beleöntöttem a tepsibe, akkor raktam rá gyümölcsöt, és aztán rátettem a tészta többi részét. Olyat is lehet, hogy a tészta felét beleöntöm, a másik felébe belekeverek kakaót, és akkor kétszínű lesz a tészta, és közé vágott diót szórok. Ha a tetejére semmit sem teszünk, akkor csoki máz is rakható, vagy puding, stb. Az egészet egy órán belül el lehet készíteni.

 

Beküldte: Fried Zsófi

 

 

 

 

Sajtos pogácsa Éva módra

Hozzávalók:  50dkg liszt, 3/4 Rama  (190g), 1 evőkanál só, 3/4 kocka élesztő (1dl tej, fél evőkanál cukor - csak a habja kell, a tej nem), 3 egész tojás (ebből egy fehérjét félretenni a pogácsa tetejének megkenésére), 3/4 kispoharas tejföl (apránként hozzáadva), kb. 20dkg sajt (nálam fele trappista, fele pannónia szokott lenni, de lehet egyféléből is)

Elkészítés:  A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, az élesztőt (tej nélkül), a tojásokat és apránként a tejfölt. Olyan tésztát kell kapnunk, ami nem túl ragadós. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.  (Itt kezdődik az a része, amitől nem kell megijedni, mert nem annyira bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik.) Olvasztott margarinnal vagy olajjal megkenjük, sajttal megszórjuk, mindkét oldalról a közepéig behajtjuk. Picit lelapogatjuk, megkenjük olajjal/margarinnal, sajttal megint megszórjuk és a másik irányból szintén behajtuk (mindkét oldalról a közepéig). Megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával és 20 percig pihentetjük. A pihentetés után megint kinyújtjuk, megkenjük, sajttal megszórjuk, behajtjuk. Ismét megkenjük, megszórjuk és a másik oldalról behajtjuk. Megszórjuk liszttel, letakarjuk és újabb 20 percig pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük a tetejét, szaggatjuk és sajtot teszünk a tetejére. Először forró tepsibe tenni, aztán lejjebb venni. 
Én 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöm és utána 175 fokon sütöm készre. 

Beküldte: Kereszturi Dóri

 

 

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Szakértők
 
Anyukáink ajánlják
 
Programajánló
 
Egyéb programok
 
Születés linkek
 
Ajánlott oldalak
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND