Ferencvárosi Születés: az Írisz Családi Kör oldala
Menü
 
Programjaink 2016-ban
 
Programjaink 2015-ben
 
Programjaink 2014-ben
 
Programjaink 2013-ban
 
Programjaink 2012-ben
 
Programjaink 2011-ben
 
Programjaink 2010-ben
 
Programjaink 2009-ben
 
SzületésHete2008
 
SzületésHete2007
 
Számláló
Indulás: 2008-02-11
 
Bogdán Magdi - Kriston intim torna tréner

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Húsvéti ajándék

  2012.03.13. 20:32

Kedves Érdeklődők!

Nagyon szép Húsvéti ajándék, az egészséges életörömmel megajándékozni szeretett hozzánk tartozóinkat.

KIT tréning részvételén lehetőségével ajándékozd meg Szeretteidet!

 

Kriston Intim Torna tanfolyamok!

 

Női csoport:

2012. április 03.-től, 3 kedd  du. 17-21 óráig (3x4óra).

2012. április 12.-tól, 3 csüt. du. 17-21 óráig (3x4óra).

 

Férfi csoport:

2012. április 14.-15. (szombat-vasárnap), 9:30-15:30 (2x6óra).

 

A tanfolyamok kis létszámú csoportban, kellemes, baráti légkörben zajlanak.

 

Aki régebben részt vettek KIT tanfolyamon és szeretnék a tanultakat felfrissíteni, azoknak kedvezményes a tréning díja.

 

Kismamatréning:

2012. április 18. szerda, 1 alkalom 13-16 óráig.

 

Baba jövetelét megelőző, vagy a Baba jövetele után ismétlő tréning.

Nem csak torna, de csak KIT tréninget végzett Kismamák számára!

 

Egyéni tanfolyam:

Ha valaki a KIT módszerét egyénileg szeretné elsajátítani, akkor megbeszélés szerint, időpont egyeztetéssel, személyre szabott tréninget is szívesen tartok.

 

 

Kriston Intim Fitness:

minden szerdán: 8,30 – 9,30 Kriston Andrea Egészségműhelyében

(VI. Király u. 14. I.lép. I/5.)

 

Bővebb információ a www.fecske-intimtorna.hu honlapon található. 

 

Minden tanfolyamra előzetes jelentkezés szükséges.

 

Szívesen látok Mindenkit, akinek az általam vezetett tanfolyamok időpontjai megfelelnek.

 

Bogdán Magdi/fecske

20/395-0196

mohafecske@t-online.hu

Az intim torna tanfolyam a szégyenbetegségek szolgálatában - 2. rész

  2012.01.11. 15:52

Az egész felsőtestünk súlyát, azaz terhét a medencénk hordozza, ez által a medencefenék izomzatára nap mint nap nagy súly terhelődik. Erre a tenyérnyi izom területre terhelődik belső alhasi lágy szerveink és beleink súlya. Amíg a medencefenék izomzata feszes, addig megfelelően működik, feladatát biztonsággal látja el, viszont ha elveszti feszességét kihatással van testünk működési folyamatára, főként az ürítési funkciókra és idővel kialakulnak a szégyenbetegségek.

Mit értünk medencefenéki izomzaton?

A két comb között azt az izomterületet, amely minden oldalon ki van feszítve a határoló csontok között. Ezt a mindennapjainkban gátnak is nevezzük.

Gátunk, némi anatómiai eltéréssel (amire a későbbiekben kitérek), nőknél és férfiaknál egyaránt egy többrétegű izomlemez, amely tudatosan irányítható. Testünk egyetlen vízszintes izomlemeze, úgynevezett harántcsíkolt izom, azaz akaratunktól függően működő izomcsoport. A harántcsíkolt izmok felépítésükből adódóan nem is veszítenek erejükből, ha kellő képen dolgoztatjuk. Gátizmunkat is képesek vagyunk tudatosan működtetni, tornáztatni, de ha nem tanuljuk meg és csak funkcionálisan használjuk, akkor sajnos folyamatosan veszít erejéből, megtartási képességéből. Testünk egyetlen izma sem képes megtartani erejét mindennapi edzés nélkül. Például: hasizmaink, karizmaink, lábizmaink is harántcsíkolt izmokból állnak, mindennapi edzés, aktív torna hiányában folyamatosan gyengülnek, azaz izomsorvadás sorsára jutnak.

Nem tulajdonítunk nagy jelentőséget gátunkon a záróizmainknak. Ennek egyik oka az, hogy ez az izomcsoport szemérmetlen helyen található, nincs szem előtt és mint ilyenre kevesebb figyelmet fordítunk. Másik ok, hogy kezdetben az izomgyengülés, az izomsorvadás nem okoz  tüneteket, hiszen lassan, alattomosan következik be. A tünetekkel együtt élünk és észre sem vesszük, hogy a mindennapjaink részesei. Mindaddig, amíg minden jól működik, de amint a gáti gyengeségből eredő tünetek szégyenbetegséggé fejlődnek, akkor kétségbe esünk és kénytelenek vagyunk odafigyelni, tudomást venni létezéséről.

Mi az hogy szégyenbetegség?

A medencealapi izmok gyengeségéből adódó tünetek gyűjtőneve, amit a szégyenérzett miatt eltitkolva és nem korrigálva súlyosbodhatnak és a tapasztalatok szerint betegséggé fajulnak.

Ilyen például a vizelet, szél és széklet megtartási nehézség, az aranyeres párna megjelenése.

Az egyik, a vizeletmegtartási nehézség, azaz vizeletinkontinencia, ami a felnőtt lakosságot tömegesen érinti. Pedig az ember civilizációs léte megköveteli, hogy a szervezet számára megkönnyebbülést adó ürítéses késztetést elfojtsa mindaddig, amíg a hely vagy a személyes szokásai ezt megengedik. Elfojtsa, azaz vissza tudja tartani, megtudja tartani!

Az intim torna segítségével a gáti gyengeségből adódó tünetek javíthatók és meg is szüntethetők. A rendszeres torna végzésével elérhető, hogy gáti izomzatunk frissé, rugalmassá, feszessé tegyük. Ha a medencefenék izomzata feszes, akkor megfelelően működik és feladatát biztonsággal látja el. Természetesen minél hamarabb ismeri fel valaki a problémát, minél hamarabb jut ismerethez a helyreállítás lehetőségéről és kezd ennek megfelelően komoly munkába, annál biztosabb, hogy teljes a regenerálódás. A súlyosabb tüneteknél a megfelelő szakorvos véleményével álljunk neki a tréningnek, mert a tünetek jelentősen javulhatnak. Műtéti súlyosságú elváltozás esetén, cél a mielőbbi helyreállítás, azaz rehabilitáció.

Mi az, hogy intim torna?

Az intim torna a medencealapi izmok és az alhasi szervek egészségvédelmét szolgáló komplex program; mely

  • a medencealapi izmok megerősítését,
  • az alhasi szervek tudatos védelmét szolgálja.   

A következő rész tartalma: A Kriston Intim Torna módszere és mi a tréner feladata.

 

Bogdán Magdi

20/395-0196

mohafecske@t-online.hu

www.fecske-intimtorna.hu

Intim torna a mindennapjainkban - 1. rész

  2011.11.25. 11:06

Az intim tornáról – hallva az első reagálásunk

 

Napjainkban már egyre többen tisztában vannak azzal, hogy mit takar az „intim torna” fogalma, de biztosan akadnak olyanok is, akiknek ezt hallva elszabadul a fantáziájuk. Képzeletben valami „lepedőakrobatikára” gondolnak, mások meg oda sem mernek figyelni, nehogy valaki azt gondolja, hogy esetleg neki is szüksége lehet ilyesféle ismeretre, mert nála minden rendben van ezen a téren is.

Az intim szó hallatán még mindig legtöbbször tabu témák jutnak az eszünkbe. Pedig tabu témák nem léteznek, azt csak magunknak tudjuk kialakítani a lelki beállítottságunkkal és szemérmességünkkel. Ha tisztázzuk az intim szó jelentését, akkor nem is olyan riasztó ennek a szónak a hangzása, azaz akkor már nem is fantáziálunk, és nem hárítjuk magunktól el ennek ismeretét és merünk beszélni róla.

Az önmagunk intim szférája, azaz intimitásunk – saját személyiségünk, amely meghatározza egész lényünket. Még azt is például, hogy hogyan fogunk valakivel kezet, hogyan mutatkozunk be. Mennyire engedjük magunkhoz közel, vagy is mennyire engedjük közel intim szféránkhoz, vagy mennyire tartjuk magunktól távol. Például: ha nyújtott kézzel fogok valakivel kezet, akkor nem engedem magamhoz közel, viszont ha hajlított karral nyújtom a kezem, akkor sokkal közelebb engedem magamhoz, esetleg hamarabb a bizalmamba fogadom, így már el is árultam néhány mozzanatot saját személyiségemből. Nem mindegy!

Az hogy személyiségünk milyen lesz az életünk során az a napi szokásainkból alakul ki. Napi szokásaink egy részét tanuljuk az életünk során, gyerekkorunkból hozzuk magunkkal, mintaként örököljük. Másik részét magunknak alakítjuk ki, személyiségünkből adódik. Például: ha valaki gyerekkorától azt tanulta meg, hogy reggel ki az ágyból, az ébresztőóra csörgésére kiugorni frissen, fürgén – kapkodva, rohanva – nem inni és nem enni néhány nyugodt pillanatban, hanem elrohanni otthonról, ez neki mindennapi szokásává válik. Hozza magával gyerekkorból, mintaként örökölte és nagy valószínűség szerint felnőtt korára heves vérmérsékletű, temperamentumos személyiséggé válik, aki mindig rohan (nem biztos, de az esetek többségében) és sajnos nincs is tisztában vele, hogy mennyit vét önmaga ellen, azaz saját egészsége, alhasi lágy szervei és az altesti izmok megtartó ereje ellen. Ez, ha életünk során egyszer vagy kétszer fordul elő, akkor nincs nagy jelentősége, de ha napról-napra, évről-évre… Gondoljunk bele!

Most így visszajutottunk az „intim torna” jelentéséhez. Tehát az intim torna elsősorban az alhas egészségvédő programja, mely a medencefenéki izmok megerősítését és a lágy hasi szervek tudatos védelmét szolgálja. Ami csak azért intim, mert medencefenéki izomzatunk, azaz gátizomzatunk szemérmes helyen található és a gátizomzat gyengeségéből adódó betegségeket szégyelljük, elrejtjük, nem beszélünk róla, azaz tabu témaként kezeljük. Pedig a megoldás az, ha a szégyenbetegségből adódó tüneteket nem takargatjuk, rejtegetjük és sodorjuk önmagunkat afelé, hogy a tünetek még tovább súlyosbodjanak. Ne várd meg, hogy szégyentünetek jelentkezzenek, vagy az esetleges jelzésük vagy meglétük esetén tovább súlyosbodhassanak és szégyenbetegség fejlődjön ki.

Az intim torna tanfolyamon résztvevők olyan egészséget támogató ismereteket és gyakorlati segítséget kapnak, melyek hozzásegítenek a szégyenbetegségek megelőzéséhez, vagy esetleges meglétüknél a szakszerű kezeléséhez.

Csak te tudod megvédeni magadat és leküzdeni szemérmességedet!

Tiszteld a tested, segítsd az egészséges élet helyreállításában, hogy ne akadályozzon szabadságod megélésében.

Ebben tudok szakmai segítséget nyújtani, mint Kriston Intim Torna tréner.

 

Bogdán Magdi/fecske

Bővebb információ: www.fecske-intimtorna.hu

A következő rész tartalma: Az intim torna tanfolyam a szégyenbetegségek szolgálatában.

Bemutatkozó

  2011.10.30. 20:23

Bogdán Magdinak hívnak, de a kedves ismerősök „fecskének” szólítanak, és úgy érzem, illik is hozzám ez a becenév.

Ezért is választottam mottómnak:

„Egészséged érdekében ez az egy fecske is tud nyarat csinálni!”

Az életem során sok mindennel foglalkoztam, sok mindent tanultam, közben aktívan mozogtam, pl. úsztam, futottam, tornáztam. Izomtan tanulás közben jöttem rá, hogy minden izmomat edzem, csak a gátizomzatát nem. Elmentem egy intim torna tanfolyamra és megtanultam ennek az izomterületnek a mindennapi tornáját. Csak a kíváncsiság vezérelt, de hamar rájöttem, hogy sokkal többet nyertem a tanultakkal, mint egy egyszerű edzés.

Miért is? Intimitásunk = személyiségünk. Tisztába lenni önmagunk személyiségével, nem egy utolsó szempont a mindennapjaink megélésében.

Az élet úgy hozta, 48 évesen munkanélküli lettem. Szabad utat kaptam ahhoz, hogy új feladatokat tűzzek ki magam elé, így lettem 2005 februárjától Kriston Intim Torna, és Kriston Intim Fitness oktató.

Hat éve tartok foglalkozásokat, és közben sok más gyógyítási módot is tanultam. Nem tudom az orvost helyettesíteni, de vele együttműködve, segítséget tudok nyújtani annak, aki hisz ebben a módszerben. 

 

Mi is az intim torna?

Az alhas egészségét szolgáló prevenciós és rehabilitációs módszer, amelynek elsajátítása és alkalmazása során örömtelibb az életünk.

 

A tanfolyam célja:

 megismerjük altestünk rejtett izmait,

 elsajátítjuk a gáti izmok tornáját,

kismamák a gátvédelem megtartását,

 megtanulunk egy olyan életvezetési módot, amelynek célja a belső alhasi szervek védelme.

 

Egyéb kezelések:

Svéd-masszázs

Bach-virágterápia,

Gyógynövényes kezelések,

Teafa-olajos készítmények,

Ceragem készülék: Jade köves masszázs.

 

Szeretném mindenkinek átadni azt a tudást, hogy napi szokásaival tudatosan védje alhasi lágy szerveit és örömmel nyújtok szakmai segítséget, hogy egészségesebben, örömtelibben éljed életedet.

Bővebb felvilágosítást a www.fecske-intimtorna.hu oldalon megtalálod.

Lehet, hogy kérdéseid adódnak a módszerrel kapcsolatban!

Ez esetben írj, és válaszolok.

 

Bogdán Magdi

szakokleveles Kriston Intim Torna és

Kriston Intim Fitness oktató

mohafecske@t-online.hu

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Szakértők
 
Anyukáink ajánlják
 
Programajánló
 
Egyéb programok
 
Születés linkek
 
Ajánlott oldalak
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME