A ferencvárosi Aput a kapuba programon nagy sikert aratott sütemény receptjét találjátok itt. Örömmel vesszük további sütemények receptjeit is, amit a rendezvényen kóstolhattunk.
Boci szelet
Hozzávalók a kakaós tésztához: 18 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás, 1 dltej, 1 dlolaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 cs. sütőpor
Túrós részhez: 50 dkg túró, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 1 cs. vaníliáscukor, 5 dkg búzadara, 1 citrom héja
Elkészítés: A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a van.cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával.
Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne.
Előmelegített sütőben, lassú tűzöm, 170 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.
Egy nagyon – nagyon finom, könnyű túrós sütemény!
A receptet Légrádi Krisztitől kaptuk. Köszönjük szépen! :)
|