Ferencvárosi Születés: az Írisz Családi Kör oldala
Menü
 
Programjaink 2016-ban
 
Programjaink 2015-ben
 
Programjaink 2014-ben
 
Programjaink 2013-ban
 
Programjaink 2012-ben
 
Programjaink 2011-ben
 
Programjaink 2010-ben
 
Programjaink 2009-ben
 
SzületésHete2008
 
SzületésHete2007
 
Számláló
Indulás: 2008-02-11
 
Július 21. 17-20 óráig

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Szülők klubja

  2010.10.25. 09:00

Családi Kézműves Műhely 2010. október 18.

  2010.10.15. 08:21

Szülők klubja

  2010.10.06. 23:55

Családi könyves vasárnap

  2010.09.30. 07:25

Családi Könyves Vasárnap 2010. október 10-én

12:30 Kézműves kavalkád

14:00- Sárkány apó
Könyvtárunk vendége GRYLLUS DÁNIEL.
Szórakoztató előadás a család minden tagjának.

FSZEK Börzsöny utcai Könyvtár
1098 Börzsöny u. 13.
Tel: 06-1/357-5808
E-mail:
fszek0901@fszekhu
Web:
http://www.fszek.hu/borzsony
Nyitva tartás:
H,Sz,P: 13-19, K: 9-16, Szo: 10-15

Szoptatást támogató baba-mama csoport indul szeptember 20-án - minden hónap 3. hétfője

  2010.09.19. 09:08

Állampolgári részvétel hete 2010. szeptember 24.

  2010.09.19. 09:04

Augusztus 4.

  2010.08.13. 06:43

Beszámoló az augusztus 4-i programunkról

 
A József Attila-lakótelepi Közösségi Házban augusztus 4-én a Medáliák és az Írisz Családi Kör harmadik közös rendezvényét tartotta.
 
Az előző programot elmosó eső rossz tapasztalatán okulva tettük a rendezvényt fedett helyre. A helyszínváltás a Medáliák programjait nem változtatta meg szeretettel és felkészülten várták a gyerekeket, az Írisz által választott témának az Anyatej Világhete idei célkitűzése részletes bemutatásának színesebb lehetőséget teremtett.
 
Azt kerestük, hogy milyen szerepe lehet egy civil csapatnak a sikeres szoptatáshoz vezető 10 legjobb lépés bemutatásában és az anyukák és babák támogatásában ki milyen szerepet vállalhat, hogyan segítheti a sikert.
Miközben a Medáliák pedagógus csapata változatos kreatív programokkal kötötte le a kisebb és kicsit nagyobb gyerekeket, a felnőttek szakemberektől kaphattak megindító példákat. Hallhattunk új segítő szerepfelfogásról dr. Boros Judittól, az István Kórház szülész-nőgyógyász orvosától, aki maga is gyakorló édesanya és szoptatási tanácsadó. Megismerhettük, hogy a szakembereknek egy Anya- és Bababarát osztályon nem az a feladatuk, hogy egységes tudást osszanak, hanem, hogy az anyukát és babáját a közös harmónia kialakításában segítsék.
A 10 lépés bemutatását Werner Katalin szoptatási tanácsadó vetítéssel kísért magyarázatából ismerhettük meg. Az ő előadásában azért is volt hiteles ez, mert az Írisz szervezésében és a TAVAM támogatásával megvalósult 10 hónapos és ősztől folytatandó Szoptatást támogató Baba-mama csoport munkájáról tudott beszámolni, ami a 10 lépésről szóló ajánlat része. Vadovics Anna szülésznő hallgató a saját elvárásainak és a gyakorlati helyének ezzel ellentétes tapasztalatairól számolt be.
A hallgatóság által feltett kérdésekre adott válaszok azt a gondolatot erősítették, hogy a szakemberek hozzáállását, az igényeiket egyre tudatosabban kifejezni képes anyukák és az őket támogató apukák és segítők tudják hatékonyan formálni.
Egyik rózsás baba, Sálek Patrik Csaba apukája vállalt beszélgetést az apukák támogató szerepéről, és Belibuba Babahordozó Iskola oktatói tartottak bemutatót a hordozókendőnek a baba igénye szerinti szoptatást támogató szerepéről. A jelenlévők láthatták, hogy az anyuka és a környezet zavara nélkül, hogyan lehet a hordozókendőben bárhol diszkréten, és a baba számára kényelmesen megoldani a szoptatást. Igény szerint gyakorlati bemutatót tartottak a hordozókendő felkötésének és használatának változatos módozatairól.
 
Míg a teremben a programok folytak, az előtérben valódi állampolgári aktivitásba kapcsolódhattak a betérők. Két témában gyűlt az aláírás, az Anya- és Bababarát egészségügyi ellátás kialakításáért, és az éppen záráshoz közeledő a Családon belüli erőszak külön törvényi tényállásának támogatására.
Családjaink nem csupán az aláírásukat adták, hanem folyamatosan hozták adományaikat az árvízkárosult rászorultak számára, aminek a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz történő elszállításáról a Fortuna család gondoskodott. Külön öröm, hogy nem megunt játékokat vagy már nem használt ruhákat, eszközöket hoztak, hanem megértve, hogy most tartós élelmiszerre, tisztálkodó szerekre és babák ellátására szolgáló dolgokra van szükségük, a házaikba még visszatérni nem tudóknak, így az adományokat megvásárolták, a rizstől a pelenkacsomagokon át a bébiételekig.
 
A program meghívott előadói és résztvevői egyaránt jól érezték magukat és kicsit nehezen váltak el egymástól.
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                 Velenczei Ágnes

Adománygyűjtés

  2010.07.25. 09:19

Ha velünk voltál, akkor átélted teljes valójában, ha otthon voltál, akkor az ablakból nézhetted, micsoda égszakadás volt 21-dikén, szerdán,  a családi pikniken. Az időjárás meghiúsította a vidám, kreatív programelemeken túl az adománygyűjtést is.
 
Talán a zivatar átérezhetőbbé tette mindannyiunk számára, hogy vajon mit éltettek, élhetnek át azok az emberek akik napokon keresztül „élvezték" az özönvizet, akiknek a házát, összegyűjtött vagyonát, akár egész élete munkáját vitte el a víz, mindössze pár nap alatt. Ők azok, akiknek most gyűjtünk. Akiknek minden segítség jól jön, hogy újrakezdhessenek. Kérünk, segíts nekik, gondold át, mennyit tudnál áldozni e nemes célra, és juttasd el hozzánk adományodat.
 
A Máltai Szeretetszolgálattal kapcsolatba kerülvén megtudtuk, hogy jelenleg
- tartós élelmiszerre (rizs, liszt, cukor, olaj, tartós dobozos tej, konzervek, tészta, édesség...),
- bébiételre, tápszerre, pelusra
- és tisztítószerekre van szükség!
(Jelenleg nagyon sok ruha adományuk van, de elképzelhető, hogy nyár végén, ősz elején, ha már a házak újra lakhatóak, illetve felépültek, megint szükség lesz ruhára, bútorra. )
 
Egy kedves apuka már felajánlotta, hogy segít elszállítani az adományokat a Máltai Szeretetszolgálat Miklós u-i telephelyére. Így augusztus elejéig még van mód az adományok leadására. Hogy hol? Szándékotokat jelezhetitek Fortuna Irénnek a
muszirom@gmail.com címen, augusztus 4-ig, a következő találkozásunkig.
 
A gyűjtést augusztus 4-dikén, a József Attila-lakótelepi Közösségi Házba (Toronyház u. 3/b.) szervezett Közösen a sikeres szoptatáshoz vezető 10 lépésért rendezvényünkön zárjuk. Itt még szeretettel fogadjuk az adományokat.

 

Köszönettel:
 
Írisz Családi Kör

Július 21. 17-20 óráig , a programleírás folytatása a következő cikkben olvasható

  2010.07.12. 08:41

 

Július 21. 17-20 óráig

  2010.07.12. 08:38

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Szakértők
 
Anyukáink ajánlják
 
Programajánló
 
Egyéb programok
 
Születés linkek
 
Ajánlott oldalak
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME