Ferencvárosi Születés: az Írisz Családi Kör oldala
Menü
 
Programjaink 2016-ban
 
Programjaink 2015-ben
 
Programjaink 2014-ben
 
Programjaink 2013-ban
 
Programjaink 2012-ben
 
Programjaink 2011-ben
 
Programjaink 2010-ben
 
Programjaink 2009-ben
 
SzületésHete2008
 
SzületésHete2007
 
Számláló
Indulás: 2008-02-11
 
Július 21. 17-20 óráig

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Szülők klubja

  2010.10.25. 09:00

Családi Kézműves Műhely 2010. október 18.

  2010.10.15. 08:21

Szülők klubja

  2010.10.06. 23:55

Családi könyves vasárnap

  2010.09.30. 07:25

Családi Könyves Vasárnap 2010. október 10-én

12:30 Kézműves kavalkád

14:00- Sárkány apó
Könyvtárunk vendége GRYLLUS DÁNIEL.
Szórakoztató előadás a család minden tagjának.

FSZEK Börzsöny utcai Könyvtár
1098 Börzsöny u. 13.
Tel: 06-1/357-5808
E-mail:
fszek0901@fszekhu
Web:
http://www.fszek.hu/borzsony
Nyitva tartás:
H,Sz,P: 13-19, K: 9-16, Szo: 10-15

Szoptatást támogató baba-mama csoport indul szeptember 20-án - minden hónap 3. hétfője

  2010.09.19. 09:08

Állampolgári részvétel hete 2010. szeptember 24.

  2010.09.19. 09:04

Augusztus 4.

  2010.08.13. 06:43

Beszámoló az augusztus 4-i programunkról

 
A József Attila-lakótelepi Közösségi Házban augusztus 4-én a Medáliák és az Írisz Családi Kör harmadik közös rendezvényét tartotta.
 
Az előző programot elmosó eső rossz tapasztalatán okulva tettük a rendezvényt fedett helyre. A helyszínváltás a Medáliák programjait nem változtatta meg szeretettel és felkészülten várták a gyerekeket, az Írisz által választott témának az Anyatej Világhete idei célkitűzése részletes bemutatásának színesebb lehetőséget teremtett.
 
Azt kerestük, hogy milyen szerepe lehet egy civil csapatnak a sikeres szoptatáshoz vezető 10 legjobb lépés bemutatásában és az anyukák és babák támogatásában ki milyen szerepet vállalhat, hogyan segítheti a sikert.
Miközben a Medáliák pedagógus csapata változatos kreatív programokkal kötötte le a kisebb és kicsit nagyobb gyerekeket, a felnőttek szakemberektől kaphattak megindító példákat. Hallhattunk új segítő szerepfelfogásról dr. Boros Judittól, az István Kórház szülész-nőgyógyász orvosától, aki maga is gyakorló édesanya és szoptatási tanácsadó. Megismerhettük, hogy a szakembereknek egy Anya- és Bababarát osztályon nem az a feladatuk, hogy egységes tudást osszanak, hanem, hogy az anyukát és babáját a közös harmónia kialakításában segítsék.
A 10 lépés bemutatását Werner Katalin szoptatási tanácsadó vetítéssel kísért magyarázatából ismerhettük meg. Az ő előadásában azért is volt hiteles ez, mert az Írisz szervezésében és a TAVAM támogatásával megvalósult 10 hónapos és ősztől folytatandó Szoptatást támogató Baba-mama csoport munkájáról tudott beszámolni, ami a 10 lépésről szóló ajánlat része. Vadovics Anna szülésznő hallgató a saját elvárásainak és a gyakorlati helyének ezzel ellentétes tapasztalatairól számolt be.
A hallgatóság által feltett kérdésekre adott válaszok azt a gondolatot erősítették, hogy a szakemberek hozzáállását, az igényeiket egyre tudatosabban kifejezni képes anyukák és az őket támogató apukák és segítők tudják hatékonyan formálni.
Egyik rózsás baba, Sálek Patrik Csaba apukája vállalt beszélgetést az apukák támogató szerepéről, és Belibuba Babahordozó Iskola oktatói tartottak bemutatót a hordozókendőnek a baba igénye szerinti szoptatást támogató szerepéről. A jelenlévők láthatták, hogy az anyuka és a környezet zavara nélkül, hogyan lehet a hordozókendőben bárhol diszkréten, és a baba számára kényelmesen megoldani a szoptatást. Igény szerint gyakorlati bemutatót tartottak a hordozókendő felkötésének és használatának változatos módozatairól.
 
Míg a teremben a programok folytak, az előtérben valódi állampolgári aktivitásba kapcsolódhattak a betérők. Két témában gyűlt az aláírás, az Anya- és Bababarát egészségügyi ellátás kialakításáért, és az éppen záráshoz közeledő a Családon belüli erőszak külön törvényi tényállásának támogatására.
Családjaink nem csupán az aláírásukat adták, hanem folyamatosan hozták adományaikat az árvízkárosult rászorultak számára, aminek a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz történő elszállításáról a Fortuna család gondoskodott. Külön öröm, hogy nem megunt játékokat vagy már nem használt ruhákat, eszközöket hoztak, hanem megértve, hogy most tartós élelmiszerre, tisztálkodó szerekre és babák ellátására szolgáló dolgokra van szükségük, a házaikba még visszatérni nem tudóknak, így az adományokat megvásárolták, a rizstől a pelenkacsomagokon át a bébiételekig.
 
A program meghívott előadói és résztvevői egyaránt jól érezték magukat és kicsit nehezen váltak el egymástól.
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                 Velenczei Ágnes

Adománygyűjtés

  2010.07.25. 09:19

Ha velünk voltál, akkor átélted teljes valójában, ha otthon voltál, akkor az ablakból nézhetted, micsoda égszakadás volt 21-dikén, szerdán,  a családi pikniken. Az időjárás meghiúsította a vidám, kreatív programelemeken túl az adománygyűjtést is.
 
Talán a zivatar átérezhetőbbé tette mindannyiunk számára, hogy vajon mit éltettek, élhetnek át azok az emberek akik napokon keresztül „élvezték" az özönvizet, akiknek a házát, összegyűjtött vagyonát, akár egész élete munkáját vitte el a víz, mindössze pár nap alatt. Ők azok, akiknek most gyűjtünk. Akiknek minden segítség jól jön, hogy újrakezdhessenek. Kérünk, segíts nekik, gondold át, mennyit tudnál áldozni e nemes célra, és juttasd el hozzánk adományodat.
 
A Máltai Szeretetszolgálattal kapcsolatba kerülvén megtudtuk, hogy jelenleg
- tartós élelmiszerre (rizs, liszt, cukor, olaj, tartós dobozos tej, konzervek, tészta, édesség...),
- bébiételre, tápszerre, pelusra
- és tisztítószerekre van szükség!
(Jelenleg nagyon sok ruha adományuk van, de elképzelhető, hogy nyár végén, ősz elején, ha már a házak újra lakhatóak, illetve felépültek, megint szükség lesz ruhára, bútorra. )
 
Egy kedves apuka már felajánlotta, hogy segít elszállítani az adományokat a Máltai Szeretetszolgálat Miklós u-i telephelyére. Így augusztus elejéig még van mód az adományok leadására. Hogy hol? Szándékotokat jelezhetitek Fortuna Irénnek a
muszirom@gmail.com címen, augusztus 4-ig, a következő találkozásunkig.
 
A gyűjtést augusztus 4-dikén, a József Attila-lakótelepi Közösségi Házba (Toronyház u. 3/b.) szervezett Közösen a sikeres szoptatáshoz vezető 10 lépésért rendezvényünkön zárjuk. Itt még szeretettel fogadjuk az adományokat.

 

Köszönettel:
 
Írisz Családi Kör

Július 21. 17-20 óráig , a programleírás folytatása a következő cikkben olvasható

  2010.07.12. 08:41

 

Július 21. 17-20 óráig

  2010.07.12. 08:38

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Szakértők
 
Anyukáink ajánlják
 
Programajánló
 
Egyéb programok
 
Születés linkek
 
Ajánlott oldalak
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG