Ferencvárosi Születés: az Írisz Családi Kör oldala
Menü
 
Programjaink 2016-ban
 
Programjaink 2015-ben
 
Programjaink 2014-ben
 
Programjaink 2013-ban
 
Programjaink 2012-ben
 
Programjaink 2011-ben
 
Programjaink 2010-ben
 
Programjaink 2009-ben
 
SzületésHete2008
 
SzületésHete2007
 
Számláló
Indulás: 2008-02-11
 
Fánkok

Farsangi fánk

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 8 tojássárgája, 10 dkg vaj, 3 dkg élesztő, kb. 3 dl tej, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, citrom, só, zsír/olaj.

Elkészítés:

Egy dl langyos tejben megáztatott élesztővel, 8 dkb liszttel, 2 dkg cukorral kovászt készítünk, és langyos helyen megkelesztjük. A tojássárgákat 3 dkb cukorral kikeverjük, a rumot hozzáöntjük, citromhéjat reszelünk bele. A többi lisztből langyols tejjel, egy kis sóval, középkeménységű tésztát keverünk, hozzáadjuk a bekevert tojássárgáját, a kegkelt kovászt, jöl összekeverjük. Ezutánk fokozatosan, háromszorra hozzáöntjük a felolvasztott langyos vajat, majd fakanállal jól kidolgozzuk a tésztát, amíg hólyagosodni nem kezd, és a fakanálról le nem válik. Ekkor kissé belisztezzük, és ruhával letakarva, langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, megfelelő vastagásúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, lisztezett ruhára rakjuk, és letakarva ismét kelni hagyjuk. Ha megkelt, a tészta közepét ujjunkkal egy kissé benyomjuk, és a benyomott oldalával tesszük nem túl forró zsírba. Egyszerre ne tegyünk sokat a zsírba. Előbb fedő alatt sütjük, majd ha szép világosra, barnára pirult, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük. A kisült fánkokat rácsra szedjük, lehetőleg azonnal tálaljuk vaníliás porcukorral meghintve. Külön csészében higított barackízt adunk hozzá.

Ebből a mennyiségből kb. 25 középnagyságú fánkot süthetünk.

 

 

 
 
Farsangi fánk 2.

 

Hozzávalók A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.
 
A tésztához

• 500 g liszt 
• 50 g porcukor 
• 4 db tojássárgája 
• 80 g vaj 
• 25 g élesztő 
• 2,5 dl tej 
• 0,5 dl rum 
• só 
 
• a szóráshoz: 100 g liszt 
• a tetejére: 15 g vaníliás cukor 
• a töltéshez és a tálaláshoz: 100 g barackíz 
• a sütéshez: olaj 
 
 
Elkészítése:
 
Egy dl langyos tejjel, az elmorzsolt élesztővel, nyolcvan gr liszttel, kevés cukorral a
kovászt készítünk. A további folyamatban csak annyi az eltérés, hogy a jól összedolgozott tésztához végül hozzáadjuk a rumot. A kelesztett tésztát lisztezett nyújtótáblára borítjuk, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A lisztbe mártott fánkszaggatóval hirtelen mozdulattal és nagy erővel kiszaggatjuk a fánkokat, lisztezett konyharuhával letakart tálcára helyezzük, majd beborítjuk a másik konyharuhával, és langyos helyen ismét kelesztjük. A megkelt fánkokat óvatosan felemeljük, közepükre mélyedést alakítunk ki, majd a mélyedéssel lefelé bő, középmeleg olajba helyezzük, és fedővel lefedve kezdjük a sütést. Amikor az egyik oldaluk megsült, megfordítjuk és fedő nélkül fejezzük be a sütést. A fánkokat lapátkanállal kiemeljük, jól lecsepegtetjük. Meghintjük vaníliás porcukorral, a mélyedésekbe töltve, vagy külön edényben melegített és rummal ízesített barackízt adunk hozzá. Forrón tálaljuk. 
 
Érdekesség: a farsangi fánkot két villával illik fogyasztani, nem szabad késsel vágni, csak mintegy tépni a két villa segítségével.

 

 

Hamarosan:

 

Burgonyafánk

 

Kubikosfánk

 

Túrófánk

 

Almafánk

 

Marcafánk

 

Csöröge

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Szakértők
 
Anyukáink ajánlják
 
Programajánló
 
Egyéb programok
 
Születés linkek
 
Ajánlott oldalak
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE